Geschiedenis

De winkel is vanaf 1 Juni 2009 overgegaan in een webshop. 23 jaar geleden heb ik de winkel overgenomen van de dames Wolf. Ik werkte voor ze als goudsmid en verzorgde reparatie’s. Soms nam ik ze mee naar de veiling of bracht ze ergens heen in de auto. Communicatie werd steeds moeilijker want toen Carola was overleden, bleef Bettina over en ze was stokdoof. Na haar overlijden heeft het pand een jaar leeggestaan.

Toen ik de winkel overnam werd het een winkel in hotelzilver en bestekken en in de loop der jaren kwamen er ook zilveren artikelen bij. Enkele jaren geleden ben ik een webshop begonnen. Het legertje verzamelaars weet mij nu makkelijker te vinden. Een man uit Wenen bestelde een WMF wijnkoeler en deze had hij drie dagen later in huis. Laatst kocht ik op een veiling een paar vijfarmige kandelaars in Durban Zuid Afrika en binnen drie dagen stond Fedex aan de deur om ze af te leveren.


Toch is het jammer om na 23 jaar de winkel dicht te hebben gedaan. In de zomer kwamen de klanten uit de provincie, “een dagje Amsterdam” omdat ze iets zochten ter aanvulling van een bestek of om te snuffelen. Moeders met dochters. Gezinnen of vrijgezellen. In December waren het altijd hoogtijdagen en met Pasen was het muisstil. Nu kan ik wel zeggen dat alle klanten even aardig en gezellig waren. Ik ben er trots op dat de doorsnee van de Nederlanders, die de winkel bezochten bestond uit de zgn. “kracht van de natie”. De laatste jaren werd het steeds meer een cadeau winkel voor bruiloften en werd de klantenkring steeds jonger. Ze noemen mij allemaal bij de voornaam en ik genoot van de nieuwe generatie. De kinderen van de eerste klanten.


Wij blijven doorgaan met inkopen en verkopen via de webshop. De bezoekers van de winkel zijn nu welkom in het Ship Chandlers Warehouse, een van de oudste winkels van Nederland, waar wij de bovenste verdieping bewonen. Daar zijn ook de bestekken. De klanten kunnen het gekozen artikel van de webshop afhalen of wij sturen het op.